Nieuws

 

 

Actueel

Foto's Vomsel 2018
klik hier

Nieuwsbrief Bisdom Gent
klik hier.

Activiteiten KVLV. klik hier

Activiteiten Okra. klik hier

Activiteiten Femma.
Klik hier

Nieuws

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Verjaardagsconcert en boekvoorstelling Luc Van Looy

Op vrijdag 28 september brengt het bekende Gentse Madrigaalkoor onder leiding van Johan Duijck ter gelegenheid van de verjaardag van bisschop Luc Van Looy een uniek concert in de kathedraal. Aansluitend wordt een nieuw boek voorgesteld van de bisschop: In de naam van de Vader. 

Meer informatie vind je op onze Kerknetpagina
Lees meer over het Madrigaalkoor in TERTIO van deze week

Bisschop Van Looy naar de synode
Presynode-document beschikbaar in Ndl
 
Zaterdag maakte het Vaticaan de lijst van de leden bekend van de Bisschoppensynode over Jongeren, het geloof en het onderscheiden van de eigen roeping die van 3 oktober tot 28 oktober plaats vindt in Rome. De paus nodigde bisschop Van Looy uit om deel te nemen. Namens de Belgische bisschoppenconferentie is Mgr Kockerols afgevaardigd. 

In maart werd de synode voorbereid door 300 jongeren vanuit de hele wereld, waaronder Annelien Boone. Het document van deze pre-synode is nu ook beschikbaar in een Nederlandse vertaling

Vorming microsites Kerknet
23 oktober 2018, Sint-Baafshuis
 
Op dinsdag 23 oktober organiseren bisdom Gent, CCV en Kerknet 2.0 twee vormings- en uitwisselings-momenten voor webbeheerders van microsites op Kerknet in het Sint-Baafshuis. Naargelang uw mogelijkheden kan u kiezen tussen een namiddag- of avondsessie.

Voor meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijving 

Nieuwe micrositebeheerder en / of vragen?
Neem contact met Ellen Eeckhout, 
ellen.eeckhout@kerknet.be

Mediazondag
Weekend 29 en 30 september

Op de jaarlijkse Mediazondag staat Kerknet centraal, het internetplatform van de Vlaamse Kerk. Lees er alles over op www.mediazondag.be en word peter of meter van Kerknet.

Netwerkavond 4 oktober
Gastvrijheid voor vluchtelingen

CONTACT, netwerk voor maatschappelijke inzet in het bisdom Gent, organiseert op donderdag 4 oktober de eerstvolgende netwerkavond (Sint-Baafshuis, Gent - 19.30u). Thema: gastvrijheid voor vluchtelingen
 
Bekijk hier het programma

Diakenwijding
Zondag 30 september
 
Monseigneur Luc Van Looy zal op zondag 30 september 2018 om 15.00 uur in de Sint-Baafskathedraal te Gent, Bert Schelfaut  uit Daknam, echtgenoort van Evy Roels, tot permanent diaken wijden.
Na de viering ben je van harte uitgenodigd op de receptie in het Sint-Baafshuis.

Liturgisch congres
12-13 november 2018, Blankenberge

Op maandag 12 en dinsdag 13 november is er het liturgisch congres in Blankenberge met als thema 'Zing voor de Heer een nieuw lied'. Het congres focust op zang en muziek, maar met ruimere betekenis dan enkel als opsmuk voor de liturgie.

Ontdek het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijven

Bekijk hier de folder

Lisa Del Bo
12 oktober 2018, Concertreeks Lisa Gelooft

De Limburgse zangeres getuigt in een artikel in Kerk&Leven over haar geloof. In de maand oktober wil ze dit geloof ook uitzingen tijdens een concertreeks. In het bisdom Gent gaat dit door op vrijdag 12 oktober om 20.00u op het Sint-Pietersplein. Het concert kadert in de 65ste verjaardag van de NV Halewijn.

Meer informatie over en de mogelijkheid tot inschrijving vind je hier

Terugblik boekvoorstelling Toon Arens
Als God gebeurt

Afgelopen dinsdag 18 oktober stelde Toon Arens onder grote belangstelling zijn gloednieuwe boek 'Als God gebeurt' voor. De auteur ontving het eerste exemplaar van zijn boek van Toon Osaer (uitgeverij Halewijn) in het bijzijn van Mgr. Van Looy en de Arkgemeenschap van Gent

Een impressie van die avond, evenals de volledige tekst van de inleidingen van Mgr. Van Looy en van Toon Arens vind je op onze Kerknetpagina
 

Agenda

De Mensenzoon wordt overgeleverd. (Mc 9, 30-37)

Copyright © 2018 Bisdom Gent, All rights reserved.
U ben ingeschreven op de nieuwsbrief van het Bisdom Gent.

Our mailing address is:
Bisdom Gent
Bisdomplein 1
Gent 9000
Belgium

Add us to your address book
Email Marketing Powered by MailChimp